Rīgā 2024. gada 27. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Dabas mājā norisinājās aizraujošā Eiropas Zinātnieku nakts, un ģeogrāfijas entuziastiem bija īpašs piedāvājums – iespēja satikt ģeogrāfus!

Rīgā 2024. gada 27. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Dabas mājā norisinājās aizraujošā Eiropas Zinātnieku nakts, un ģeogrāfijas entuziastiem bija īpašs piedāvājums – iespēja satikt ģeogrāfus!

Ģeogrāfijas nodaļas stacijā apmeklētāji varēja iepazīt ģeogrāfijas daudzveidību, piedaloties interaktīvās aktivitātēs. Vislielāko interesi izraisīja aizraujoša viktorīna par Latviju, kurā dalībnieki varēja pārbaudīt savas ģeogrāfijas zināšanas. Īpaši aizraujoši bija meklēt amizantas vietas Latvijas kartē, kas izraisīja ne vienu vien pārsteigumu.

Ģeogrāfu foto stūrīti apmeklētāji varēja iemūžināt sevi neaizmirstamā kadrā, tādējādi kļūstot par daļu no ģeogrāfijas pasaules.

Šis pasākums bija lieliska iespēja gan skolēniem, gan pieaugušajiem iepazīt ģeogrāfiju no jauna un interesanta skatu punkta. Ģeogrāfijas studenti un pasniedzēji ar prieku atbildēja uz visiem jautājumiem un dalījās savās zināšanās.

Citāts no pasākuma dalībnieka: “Šis pasākums bija ļoti interesants! Īpaši patika viktorīna un iespēja parunāt ar ģeogrāfiem. Tagad ģeogrāfija šķiet daudz aizraujošāka!”

Eiropas Zinātnieku nakts ir ikgadējs pasākums, kura mērķis ir popularizēt zinātni un veicināt sabiedrības interesi par dažādām zinātnes nozarēm.

Īpaši pateicamies saviem draugiem un sadarbības partneriem Karšu izdevniecība Jāņa Sēta un Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūrai. 

Dalīties