Pirmdien, 18. decembrī plkst. 15.10-16.40 Zinātņu mājas (Jelgavas iela 3) 501. telpā, kā arī tiešsaistes platformā BigBlueButton notiks tenūrprofesora amata vietas kandidātu zinātniskie semināri.

Darba kārtība:

15.10. Tenūrprofesora amata vietas kandidāta Fizikas un astronomijas zinātņu nozarē Jāņa Aļņa zinātniskais seminārs "Optiskās kvantu tehnoloģijas", eksperti prof. Ruvins Ferbers un prof. Māris Knite.

15.40. Tenūrprofesora amata vietas kandidāta Fizikas un astronomijas zinātņu nozarē Vjačeslava Kaščejeva zinātniskais seminārs "Kvantu fizika uz čipa: vienelektrona kvantu tehnoloģiju pētniecības aktualitātes", eksperti prof. Ruvins Ferbers un prof. Māris Knite.

16.10. Tenūrprofesora amata vietas kandidāta Fizikas un astronomijas zinātņu nozarē Rashid Ganeev zinātniskais seminārs "Past and Future Developments of Nonlinear Optics in Latvia", eksperti prof. Ruvins Ferbers un prof. Māris Knite.


Pieslēgšanās zinātnisko semināru attālinātajai versijai šeit: https://bbb.lu.lv/b/sin-yup-gvp-mxx

Tenūras sistēma, kas ieviesta vairākās Eiropas valstīs, tostarp Latvijā, paredz, ka, vēlētajam akadēmiskajam personālam - asociētajiem profesoriem vai profesoriem - var tikt nodrošināts beztermiņa darba līgums.

Tenūrprofesora galvenajos pienākumos ietilpst noteikt prioritārās pētniecības jomas un virzienus konkrētajā zinātņu nozarē, piesaistīt pētniecības programmas īstenošanai nepieciešamo finansējumu, vadīt pētniecības projektus, kā arī iesaistīties starptautiskos konsorcijos un projektos. Ne mazāk svarīgi ir izstrādāt studiju programmas un kursus maģistra un doktora studiju līmenī, vadīt promocijas darbu izstrādi, kā arī veicināt zinātnes nozares plašāku atpazīstamību sabiedrībā.

Lai kļūtu par tenūrprofesoru, amata pretendentiem jāizpilda noteikti kritēriji: jābūt zinātnes doktora grādam un darba pieredzei zinātniskajā vai pedagoģiskajā darbā, kā arī organizatoriskajā darbā un komandas vadīšanā. Tāpat pretendentiem, kas pastāvīgi dzīvo Latvijā, jāpārzina latviešu un angļu valodas C1 līmenī. Ārvalstu pretendentiem latviešu valodas prasme būs jāapliecina tad, ja studiju programma, kurā tenūrprofesoram paredzētas lekcijas, kas tiek īstenotas valsts valodā.

Visi interesenti laipni aicināti! 

Dalīties