Šā gada 14. decembrī piesnigušā Rīgas pievakarē norisinājās ikgadējais Do-Do seminārs, kurā satikās Latvijas Universitātes fizikas doktoranti un grāda pretendenti. Mierīgā gaisotnē dalībniekiem bija iespēja iepazīties, parunāties un aprunāties par studijām, darbu, par dzīvi.

Pasākums šogad norisinājās biljarda klubā BAMS. To saskaņā ar tradīciju organizēja 2. kursa doktoranti: Lāse Mīlgrāve, Čiro Tipaldi, Rihards Ruska, Patrīcija Paulsone un galvenais organizators Kaspars Vītols. Lai arī tipiski šis pasākums norit divās daļās, kur pirmā ir seminārveida saruna starp studentiem un doktoriem, šogad tā notika atsevišķi no Do-Do pasākuma 22. novembrī, un to vadīja doktorantūras padomes priekšsēdētājs prof. Anatolijs Šarakovskis un doktorantūras sekretāre Sintija Siliņa. Tajā tika apspriesti un atbildēti jautājumi par neskaidrībām Dabaszinātņu (fizikas, astronomijas un mehānikas) doktorantūras studiju programmas norisi.

Savukārt doktorantu organizētajā otrajā daļā dalībnieki aktīvi atpūtās, spēlējot biljardu, savstarpēji iepazinās un, kopīgi baudot picas un dzērienus, dalījās savās pieredzēs, priekos, kā arī bēdās. Tika izrunātas studiju procesa grūtības, kā arī plašāka mēroga problēmas sakarā ar zinātnes šobrīdējo ainu Latvijā un pasaulē. Pēc vairāku stundu labi pavadīta laika vairāki apmainījās kontaktiem un visi devās mājup ar labu noskaņojumu un jauniegūtu perspektīvu par jauno zinātnieku dzīves gājumiem.

Katrs pasākuma apmeklētājs saņēma jauku dāvanu no organizatoriem – krūzīti un Ziemassvētku gardumus.

Share