Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte, 2024

2024./2025. akadēmiskā gada sezonu uzsāk LU Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātes jauno profesionāļu skolas: Jauno Fiziķu skola (JFS), Mazā matemātikas universitāte (MMU), Ģeologu skola (GS), Jauno ģeogrāfu skola (JĢS) un Vides akadēmija (VA).

Pirmā JFS nodarbība norisinājās 21. septembrī klātienē – LU Zinātņu mājā.

Izmantojot faktu, ka nesen beidzās Olimpiskās spēles, lai vēl pakavētos vasarīgās atmiņās un pie viena paanalizētu spēles no fizikas puses: šīs nodarbības lekcijās uzzinājām par to, kā fizika ne tikai parādās dažādos sporta veidos, bet faktiski ir izšķirīgi svarīga tajos. Tāpat klausījāmies lekciju par analītiku sportā jeb matemātisku un statistisku paņēmienu izmantošanu, lai palīdzētu sportistiem un sasniegtu arvien labākus rezultātus. Praktiskajā darbā bija dažādu ar sportu saistītu fizikālu lietu noteikšanas popūrijs - gan rēķinājām kaut ko interesantu no īstiem datiem, kas iegūti lielajā sportā, gan arī reāli samērījām sporta inventāra (un arī mūsu pašu!) īpašības.

Nākamā nodarbība: 26. oktobris, savukārt pārējās skati: jfs.lu.lv/kalendars

Informācijai par Jauno Fiziķu skolu vari sekot līdzi: jfs.lu.lv/ un facebook.com/JFSkola


MMU pirmā nodarbība norisināsies 5. oktobrī klātienē – LU Zinātņu mājā.

Mazās matemātikas universitātes 1. nodarbības ietvaros gatavosimies Atklātajai matemātikas olimpiādei nodarbības "Dirihlē princips" ietvaros, kā arī parunāsim par lineārās programmēšanas vienkāršākajiem uzdevumiem nodarbībā "Kad matemātika liek rīkoties pa taisno".

Nākamā nodarbība: 16. novembris, savukārt pārējās skati: nms.lu.lv/nodarbibas/maza-matematikas-universitate/2024/2025-macibu-gads/

Informācijai par Mazās matemātikas universitāti vari sekot līdzi: nms.lu.lv/ un facebook.com/neklatienesskola


GS pirmā nodarbība norisinājās 28. septembrī klātienē – LU Dabas mājā.

Atraktīvie LU ģeoloģijas programmas studenti aizraujošā un izglītojošā veidā Tev ļaus iepazīt Zemes dzīles un to ietekmi uz cilvēka vidi, ielūkoties ģeoloģijas nozares lietišķajā un akadēmiskajā pusē, kā arī no nozares darbiniekiem varēsi uzzināt par turpmākās karjeras iespējām. Turklāt Tu varēsi sacensties par iespēju studēt LU ģeoloģijas bakalaura studiju programmā bez maksas!

Pieteikties nākamajai nodarbībai un uzzināt Ģeologu skolas aktualitātes vari: https://www.gs.lu.lv/


JĢS pirmā nodarbība norisinājās 28. septembrī Liepājā.

Liepājā brīvā dabā notika Kurzemes JĢS Brīvdabas pārgājiens uz Zirgu salu Liepājas ezerā! Iestājoties meteoroloģiskajam rudenim, lietus noskaloja mūsu pareizās atbildes, vējš izrāva no rokām uzdevumu lapiņas un tā vietā piebēra mums pilnu klēpi ar krāsainām kļavu, kastaņu un ošu lapām.

Nākamā nodarbība: 19. oktobris, savukārt pārējās skati: jgs.lv/p/20242025g-sezonas-kalendars.html

Informācijai par Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolu vari sekot līdzi: jgs.lv/ un facebook.com/Jauno.geografu.skola


Pirmā VA nodarbība norisinājās 14. septembrī klātienē – LU Dabas mājā.

Pirmo reizi jaunajā sezonā tikāmies, lai iepazītos, un lai iepazīstinātu Jūs visus ar pakalpojumiem, ko mums sniedz vide. Ar pakalpojumiem, bez kuriem mēs varētu arī iztikt un ar pakalpojumiem, bez kuriem mūsu dzīves tiktu daudz vairāk apgrūtinātas.

Nākamā nodarbība: 12. oktobris, savukārt pārējās skati: https://www.videsakademija.lu.lv/zinas-1/nodarbibu-saraksts/

Informācijai par Vides akadēmiju vari sekot līdzi: videsakademija.lu.lv/ un facebook.com/vidakademija

 

Visi laipni gaidīti - būs tiešām izzinoši un interesanti!

Share