Foto no Kristīnes Kalničas-Dorošenko personīgā arhīva

2024. gada 19.-23. augustā Kristīne Kalniča-Dorošenko, optometriste, doktora grāda kandidāte un pasniedzēja Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātes (EZTF) Optometrijas un redzes zinātnes nodaļā, piedalījās veselības aprūpes speciālistu pieredzes apmaiņas programmā ERN-EYE, kuras ietvaros viņai bija iespēja gūt pieredzi Roterdamas acu slimnīcā (Het Oogziekenhuis Rotterdam) Nīderlandē. 

ERN-EYE (https://www.ern-eye.eu/) programmas mērķis ir dalīties zināšanās un veicināt sadarbību starp veselības aprūpes speciālistiem Eiropas references tīklos (European Reference Networks). Kristīne ir pateicīga par iespēju paplašināt zināšanas un gūt pieredzi Roterdamas acu slimnīcā: “Tur pavadītajā laikā guvu nenovērtējamu pieredzi un man bija iespēja satikt daudzus profesionāļus, kuri ir savas jomas eksperti. Vēlos izteikt lielu pateicību slimnīcas personālam un pacientiem par silto uzņemšanu.

Liels paldies ERN-EYE par 2024./2025. apmaiņas programmu! Īpašs paldies Dr. L. I. van den Bornai (Dr. L. I. van den Born) par to, ka ļāva man būt daļai no slimnīcas, par to, ka iemācīja man jaunas lietas, un, pats galvenais, par viņas laipnību. Visu nedēļu es jutos ļoti komfortabli un droši, pārliecināta, ka esmu īstajā vietā! 

P.S. Un cik pārsteidzoša vizuālā "acu" atmosfēra tā bija! Es nevarēju pārtraukt fotografēt.”

Share